1. Pres Hattı
2. Pulp(palper) Hattı
3. Sitrus Hattı
4. Dolum(şişeleme) Hattı
Pres Hattı: Pres hattında meyve suyu; presleme ile meyveden ayrılmakta
ve genellikle filtrasyon ve durultma işleminden sonra konsantreye
işlenmektedir.
Pulp(palper) Hattı: Bu hattı diğerlerinden ayıran temel farklılık,
meyve pulpunun palper denilen elekli sisteminden geçirilerek elde edilmesi ve
elde edilen meyve pulpunun durultulmaksızın ve çoğunlukla konsantre
edilmeksizin depolanmasıdır.
Sitrus Hattı: Bu hatta meyveler, özel ekstraktörlerde sıkılarak meyve
suyu elde edilmektedir ve durultmaksızın konsantre edilmektedir.
Dolum(şişeleme) Hattı: Bu hatta adı üzerinde olduğu gibi şişeleme
yapılmaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder